Kedves Látogatónk! Weboldalunk elérhetősége megváltozott, az új oldalunk címe: https://szentjanos-bp.edu.hu. Az oldal tíz másodperc múlva automatikusan átugrik az új weboldalra. Azonnali váltáshoz kattintson ide.

fejléckép

Friss hírek


Kedves Szülők!


A Kormány 167/2021 (VI.9.) rendelete illetve a 145/2021 (III.27.) rendelete alapján óvodánkban a rendkívüli szünet április 19-től megszűnik, tehát rendes munkarendben működünk tovább.
Azonban az óvodába járás - a járványhelyzetre tekintettel - április 19-e után sem lesz kötelező, ezért azoktól a családoktól, akik úgy döntenek, még néhány hétig otthon tartanák gyermeküket, egy rövid levélben kérünk szépen egy szülői igazolást az ovoda@szentjanos.hu
 email címre. Ezen kívül kérjük a kedves Szülőket, hogy ezen időponttól az étkezés lemondást már a rendes módon intézzék, tehát az étkezés befizetés elektronikus felületén vagy telefonon, reggelente 1/2 9-ig.


Főpásztorunk friss járványügyi rendelkezése! - Esztergom-Budapesti Főegyházmegye


Kedves Szülők! 

 

A 2021. március 25-i kormányzati bejelentés alapján - mely szerint a köznevelési intézmények zárását meghosszabbítják – sajnálatos módon a személyes beiratkozást nem fogjuk tudni megtartani. Ennek értelmében kérem Önöket, hogy a beiratkozáshoz szükséges nyomtatványokat kitöltve, mindkét szülő által aláírva, szekennelve vagy jól láthatóan fotózva legyenek szívesek 2021. április 12-ig küldjék el az ovoda@szentjanos.hu címre. Ugyanide kérjük szépen a bemutatkozó levelet, valamint a fotót/fotókat is. A nyomtatványokat megtalálják az óvoda honlapján (szentjanos-bp.edu.hu) a „Friss hírek” valamint a „Dokumentumok” (Jelentkezés 2021/22) menüpontokban illetve a korábbi, beiratkozással kapcsolatos tájékoztatóban is.

 

Köszönjük megértésüket! 

 

Üdvözlettel: 

 

Csepelyi Erzsébet 

Intézményvezető-helyettes 

Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda – Óvoda Telephely 

1043 Budapest, Erzsébet u. 30. 

E-mail: ovoda@szentjanos.hu 

Tel: 06209402081 


Kedves Szülők!

A 2021/22. nevelési évre történő jelentkezésről

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt az óvodai jelentkezés a következőképpen módosul:

A 2021/22. nevelési évre történő jelentkezés időpontja 2021. április 7-12.

A járványhelyzet miatt – amennyiben nem születik kormánydöntés a zárás meghosszabbításáról - az óvoda a személyes beiratkozás időpontjára vonatkozóan beosztást készít. Ehhez kérjük a kedves Szülőket, hogy 2021. március 31-ig e-mailben jelezzék az ovoda@szentjanos.hu címre, hogy a személyes beiratkozást választják. Válaszlevélben megírjuk, mely időpontban várjuk Önöket a beiratkozásra.

Az óvodába emellett – a 19/2021 (III.10.) EMMI határozat értelmében - elektronikus úton is be lehet iratkozni. Amennyiben ezt a lehetőséget választják, kérjük, hogy az alábbi nyomtatványokat kitöltve és – mindkét szülő által – aláírva, szkennelve vagy fotózva küldjék el az ovoda@szentjanos.hu címre.

Ezeken a nyomtatványokon kívül kérünk szépen a kedves Családoktól egy bemutatkozó levelet is, melyben leírják, hogy miért választották az óvodánkat. Ha van valami közölnivalójuk gyermekükkel kapcsolatban (pl. ételallergia, különleges egészségügyi állapot stb.), azt is megtehetik ebben a levélben. Amennyiben lehetőségük van rá, nagy örömmel fogadnánk egy fotót a családról vagy a hozzánk jelentkező kisgyermekről.

A plébánosi ajánlás az eddigiekben ugyan előnyt jelentett a felvételnél, de a mostani helyzetben elegendő, ha leírják a levélben, hogy járnak-e templomba, és ha igen, akkor melyikbe.

Kérjük, hogy a levélben feltétlenül tüntessék fel a gyermek körzetes óvodájának nevét, címét (ezeket a kerületek, települések honlapjain megtalálják), valamint azt is, hogy jelenleg rendelkezik-e bölcsődei vagy óvodai jogviszonnyal, illetve jelentkeznek-e másik köznevelési intézménybe is.

Kérjük, a levél végén – az értesítési e-mail címüket is feltűntetve - jelezzék, hozzájárulnak-e ahhoz, hogy az óvoda elektronikus úton értesítse Önöket a felvétel eredményéről!

Amennyiben hozzájárulnak, hogy a fentebb megadott e-mail címükkel felkerüljenek egy óvodai levelezőlistára, kérjük azt is jelezzék ebben a levélben.

Az elektronikus beiratkozás esetén a szükséges iratok – a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok (személyi igazolvány, útlevél vagy születési anyakönyvi kivonat), a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya), a TAJ kártya, továbbá a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok (személyi igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímet igazoló hatósági igazolványok (lakcímkártya) - bemutatására az első óvodai nevelési napon kerül sor.


A jelenleg hatályos jogszabály szerint a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. A szülő - tárgyév május 25. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, a Kormány rendeletében kijelölt szerv (a továbbiakban: felmentést engedélyező szerv) felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. Ha az eljárásban szakértőt kell meghallgatni, csak az óvodavezető vagy a védőnő rendelhető ki.

Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény, amely a gyermeket fokozatosan, de különösen az utolsó évében az iskolai nevelés-oktatásra készíti fel. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, fővárosi kerületben, vagy ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

Kérjük, hogy a dokumentumok megnyitásához kattintson az alábbi linkre!

Óvodai felvétel iránti kérelem

Jelentkezési lap – óvoda

Szülői nyilatkozat

 

Kérjük, hogy a nyomtatványokat mindkét szülő írja alá!

Amennyiben bármilyen kérdésük, kérésük adódik, írjanak (ovoda@szentjanos.hu) bizalommal!

Előre is köszönjük együttműködésüket!


Üdvözlettel:

Csepelyi Erzsébet

Intézményvezető-helyettes

Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda – Óvoda Telephely

1043 Budapest, Erzsébet u. 30.

E-mail: ovoda@szentjanos.hu

Tel: 06209402081
Kedves Szülők!

Az EMMI 18/2021 (III.06.) módosított határozata alapján ügyeletet biztosítunk. Tekintettel azonban arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, kérem Önöket, hogy a gyermekfelügyelet igénylésével csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel esetében – éljenek, leginkább azok a szülők, akiknek munkája a járvány elleni védekezéshez köthető.
Ügyeleti igényüket kérjük, legkésőbb március 7-e vasárnap este 20 óráig jelezzék az ovoda@szentjanos.hu címen, pontosan megjelölve, hogy mely napokon és milyen időintervallumban kérik a gyermekfelügyeletet.

Köszönettel,
Csepelyi Erzsébet
Intézményvezető-helyettes


Kedves Szülők!

Az emberi erőforrások minisztere a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.05.) EMMI határozata szerint az óvodákban 2021. március 8-ától rendkívüli szünetet rendel el. A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7-e.
A határozat értelmében gyermekfelügyelet az intézményekben nem kerül megszervezésre.
Köszönjük szíves megértésüket!
 
A 2021/22. nevelési évre történő óvodai jelentkezéssel, beiratkozással kapcsolatban később tudunk információkat adni, kérjük figyeljék honapunkat!


Csepelyi Erzsébet
Intézményvezető-helyettes


Kedves Szülők!


A mai kormánydöntés alapján a köznevelési intézmények - így a mi óvodánk is - 2021. március 8-a hétfőtől április 7-ig bezárnak.
Amint további információkhoz jutunk, azonnal továbbítjuk Önök felé.

Szíves megértésüket kérve, üdvözlettel,

Csepelyi Erzsébet
Intézményvezető-helyettes


Kedves Szülők!

Szeretném felhívni a figyelmüket egy kiváló lehetőségre azoknak, akik iskolaválasztás előtt állnak. Székhelyiskolánk létrehozott egy kimondottan az iskolába készülő családok számára készített honlapot, melynek elérhetősége:

kukucskalo.szentjanos.hu


Ezen az oldalon megtalálható minden, az iskolába történő jelentkezéssel kapcsolatos információ, dokumentum. Ezen kívül tájékozódhatnak többek között az iskola jellegéről, erősségeiről, megismerhetik a tanítókat, az iskola hagyományait, ünnepeit. Információhoz juthatnak az iskolaérettségről is. 

Az oldal tartalmát folyamatosan bővítik online órákkal, videókkal, ismertetőkkel lehetőségeket biztosítva közösségük, tanítóik, életük megismerésére.

Kérjük, tanulmányozzák az oldalt!


Dicsértessék a Jézus Krisztus!


Csepelyi Erzsébet

Intézményvezető-helyettes

Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda Telephelye

1041 Budapest, Erzsébet u. 30.

ovoda@szentjanos.hu

(06-1)3690962
Tájékoztató a járvánnyal kapcsolatos módosított óvodai intézkedési tervről

Az Intézkedési tervet ide kattintva tekinthetik meg!Tájékoztató a járvánnyal kapcsolatos óvodai intézkedési tervről

Az Intézkedési tervet ide kattintva tekinthetik meg!


Kedves Szülők!

Az első szülői értekezletet, melyre az idén érkező gyermekek szüleit várjuk (azokat is, akik csak később kezdenek), 2020. augusztus 24-én hétfőn délután 17.00 órai kezdettel tartjuk. Ezen az értekezleten többek között szó lesz a gyerekek csoportba való beosztásáról, a  beszoktatás módjáról és még számos fontos dologról. Kérjük a kedves szülőket, hogy az értekezlet ideje alatt viseljenek maszkot!

Köszönettel,

Csepelyi Erzsébet

Intézményvezető-helyettesKedves Szülők!

Szeptemberi étkezés készpénzes befizetésének időpontjai

Augusztus  25. 13.00 - 17.00

Augusztus 26. 7.30 - 13.00

Az étkezés megrendeléséhez minden gyermek (tehát nem csak azok, akik idén kezdik az óvodát) számára szükséges az igénylőlap és szándéknyilatkozat kitöltése. Akik kedvezményes étkezésre jogosultak, azoktól – a régi es új gyermekektől egyaránt – a normatív kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozat kitöltését is kérjük. A nyomtatványok leadásának határideje: augusztus 25-e. Az óvodai ellátást idén először igénybe vevő gyermekek szüleit kérjük, hogy a nyomtatványokat az első szülői értekezletre hozzák magukkal, melynek időpontja augusztus 24-e délután 5 óra.

A nyilatkozatokat és a tájékoztatókat az alábbi linken találják: //szentjanos-bp.edu.hu/etkeztetes


Kedves Szülők!

Óvodánk június 2-tól visszaáll a normál rend szerinti működésre. Szeretettel várjuk újra a gyermekeket, családokat!

A vírus esetleges további terjedésének megelőzése érdekében azonban fontos néhány dologra odafigyelnünk, ezért kérjük, hogy az óvoda területén minden szülő, hozzátartozó viseljen maszkot, használja a kézfertőtlenítőt, és csak a szükséges legrövidebb ideig tartózkodjon az intézmény területén. A biztonság érdekében óvoda dolgozói rendszeresen fertőtlenítenek majd.

A nyári zárásunk idén két hétre csökken, időpontja: augusztus 3-14.

Az iskolába készülő gyermekek búcsúztatásának megszervezéséről igyekszünk mihamarabb tájékoztatni Önöket!

 

Szeretettel,

Csepelyi Erzsébet

Intézményvezető-helyettes

 
Kedves Szülők!
A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt az óvodai beiratkozás a 2020/2021. nevelési évre a 7/2020 (III.25.) EMMI határozat alapján a következőképpen módosul. Az óvodai beiratkozás részleteinek megtekintéséhez kattintson ide!


Kedves Szülők!

A 2020. március 26-ra tervezett nyílt nap a kialakult járványhelyzetre, illetve az ezzel összefüggő - bizonytalan ideig tartó - óvodabezárásra való tekintettel elmarad.

Megértésüket köszönjük!

Az óvoda dolgozói


Kedves Érdeklődők!

Szeretettel várjuk azokat a családokat, akik gyermekeiket egy szeretetteljes, gyermekközpontú óvodába szeretnék hozni. A gyermekek nálunk vidám, hivatását szeretettel végző, felkészült munkatársakkal töltik el a napjaikat.- Az óvodai nyílt napról, beiratkozásról ide kattintva tudhatnak meg többet!- Szeretettel hívunk és várunk mindenkit november 12-én (kedden) 16 órától a Szent Márton napi megemlékezésre és az azt követő lámpás felvonulásra! A plakátot ide kattintva tekinthetik meg.

- Idén is meghirdetjük a „legvidámabb töklámpás” pályázatunkat a gyermekek és a szülők részére.

Kérjük, hogy az alkotásokat november 4. és 8. között legyenek szívesek leadni.  A plakátot ide kattintva tekinthetik meg.Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Hibás e-mail cím...

Kérlek adj meg egy érvényes e-mail címet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑